Jan 24, 2012

Tambah "Add Gadjet" di atas header

Salam sejahtera semua.
Kesempatan masa yang ada ini aku ingin kongsikan tips bagaimana untuk meletakkan ataupun menambah ruang "Add Gadjet" di atas header. Contoh kalau anda mahu letakkan iklan nuffnang ker atau apa-apa gadjet kat atas tu. Mungkin ada yang kata,
   " Alah benda ni aku dah tahu lama dah !!".
Tapi aku percaya masih ada lagi yang belum tahu terutamanya yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia blogging ini. Orang kata 'sharing is caring' jadi harap perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada semua.


Jadi untuk menambah ruang "Add Gadjet ":

1. Masuk ke bahagian Design > Edit HTML > check box Expand Widget.
2. Tekan pada papan keyboard Ctrl+ F dan cari kod ini:



3. Maka anda akan jumpa kod ini:

 

4. Tukar kod tersebut dengan kod berikut:


5. Kemudian cuba preview, kalau semua ok maka bolehlah save.    *mungkin perlu sedikit edit pada page element untuk nampak lebih kemas

6. Dibawah ini adalah gambaran yang anda akan lihat....... TQ




notaburuk::Kredit kepada imie fatiema atas info yang berguna ini.

Photobucket








No comments:

Post a Comment

Penulis tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang ditinggalkan pembaca. Semua komen adalah dibawah tanggungjawab anda. Gunalah bahasa yang sopan dan berhemah dalam meninggalkan komen anda. Iklan produk dan perkhidmatan yang tidak dibenarkan adalah dilarang sama sekali. © AKHIL