Dec 25, 2012

Zizan Raja Lawak Difitnah Terlibat Demonstrasi AES di Sri Pentas TV3

Salam,,

zizan razak, zizan melodi tv3

Kerana sekeping gambar fitnah pun tersebar. Itulah yang terjadi kepada Zizan Raja Lawak yang difitnah terlibat dengan demonstrasi Bikerz yang membantah kenyataan yang dikeluarkan oleh wartawan Majalah 3. 

Dalam paparan Majalah 3 sebelum ini, wartawan berkenaan telah mengelar penunggang motosikal berkuasa besar sebagai "Pelesit Jalanan" dengan menunggang secara merbahaya.

Majalah 3 Episod Lebuhraya 724 MautNamun dakwaan tersebut disangkal oleh individu yang mendakwa sebagai kawan baik kepada Zizan.  Berikut penjelasan yang diberikan :

PLEASE SHARE: TUDUHAN BUAT ARTIS DAN PELAWAK POPULAR ZIZAN RAZAK ADALAH FITNAH DAN DISALAH ERTI.

Kecoh!! | Zizan Raja Lawak Difitnah Sertai Kelab Bikerz Berdemonstrasi Didepan Sri Pentas TV3.

Zizan baru menjelaskan kepada saya sebentar tadi dan meminta bantuan agar kes beliau difitnah memegang kertas AES itu kerana selepas beliau mahu masuk ke Seri Pentas Tv3 untuk mengacara racangan siaran langsung MELODI dan beliau telah lambat kerana di Demonstrasi oleh orang yang merusuh kerana Mazidul Akmal dari 999 memfitnah penunggang motor berkuasa tinggi.

Zizan keluar dari kereta dan mahu masuk ke studio kerana kereta beliau tersangkut di tengah-tengah demonstrasi depan itu dan tidak mahu kelewatan. Sebagai seorang artis paling popular beliau di datangi dan diserbu oleh ahli demonstrasi yang mengenali beliau dan juga orang berebut untuk bergambar oleh orang yg membuat demotrasi dan tangan Zizan ketika dilihat dalam gambar amat banyak sekali barang dan ketika itu seorang ahli demontrasi itu telah memberi kertas yg Zizan tidak perasan apa itu dan terus mengangkat tangan dan masuk ke Studio tanpa mengetahui apa yg tertulis.

*dalam kenyataan bloger2 pembangkang mengatakan selepas melodi 1.45ptg dan itu adalah fitnah dan kejadian terjadi sebelum mahu mengacara Melodi.*Mengangkat kertas boikot AES itu adalah tidak benar kerana beliau hanya melambai tangan kerana mahu cepat ke studio dan Zizan tidak mempunyai pegawai keselamatan.

Zizan meminta supaya pihak kerajaan mahupun rakyat tidak memanipulasi gambar itu dan memintanya menyokong dan menganggap ini satu kejadian yang tidak diketahuinya dan kerana populariti beliau telah disalah guna.ThanksGambar Zizan sedang memegang kertas membantah AES mungkin telah diberikan kepada Zizan semasa kesibukan tersebut. ~ekleh

sumber: Kaki Sembang


#notaBuruk::Berpunca dari sekeping gambar pun boleh jadi fitnah..isyhhh!!

Photobucket

1 comment:

Penulis tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang ditinggalkan pembaca. Semua komen adalah dibawah tanggungjawab anda. Gunalah bahasa yang sopan dan berhemah dalam meninggalkan komen anda. Iklan produk dan perkhidmatan yang tidak dibenarkan adalah dilarang sama sekali. © AKHIL