Feb 24, 2012

Tips Mudah Tingkatkan Trafik Blog Anda

Salam,
Mencari Cara Tingkatkan Trafik ke Blog Anda.? | Aku pasti kebanyakkan blogger begitu mendambakan trafik ke blog mereka masuk bertali arus. Tapi bagaimana caranya??
Banyak tip yang telah diselongkar dan didedahkan oleh blogger - blogger yang dah otai ataupun yang sudah lama dalam dunia blogging ini.
Disini aku cuba untuk kongsikan satu tip yang aku jumpa. Mungkin ramai sudah tahu tapi sangsi untuk mencubanya. Tak salah kiranya untuk anda mencuba. Tak perlu panjang cerita ikuti tips dibawah ini. InsyaAllah.....kalau ada rezeki, memamg ramai lah trafik kat blog anda.

1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog 

    web anda.

 1. ABCMILO


2. matdin


3. MSR @Blogger


4. tengku nizam


5. mizz shizu


6. Myself V3 Me &


7. Blog Hanz


8. BeMie's WoRLd


9. Farah Shafiqah


10 . Qila Razak


11. CekLa


12. Miss Yaty


13. Magrib menjelma

14. IrfanzBlog

 15. Goldensand Trading 


 16. Bad Storyteller
 



PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.

3. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.16).

***So urutannya jadi mcm nie...




1. matdin


2. MSR @Blogger


3. tengku nizam


4. mizz shizu


5. Myself V3 Me &


6. Blog Hanz


7. BeMie's WoRLd


8. Farah Shafiqah


9 . Qila Razak


10. CekLa


11. Miss Yaty


12. Magrib menjelma

13. IrfanzBlog

14. Goldensand Trading 

15. Bad Storyteller

16. >>Blog Anda Disini<<

4. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka 
    mengikut perkiraan kasarnya bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625


Kita sama-sama cuba jaya ok….
Selamat mencuba!!!
 


***Ingat...jangan menipu...tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak...Jangan lupa promote link entry ni kat member2 anda.. lagi byk lagi bagus.. kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknenya dalam 10 org yg buat... ingat lagi byk backlink kita... lagi tinggi rating kita kat google..



notaburuk::
Photobucket




1 comment:

Penulis tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang ditinggalkan pembaca. Semua komen adalah dibawah tanggungjawab anda. Gunalah bahasa yang sopan dan berhemah dalam meninggalkan komen anda. Iklan produk dan perkhidmatan yang tidak dibenarkan adalah dilarang sama sekali. © AKHIL