Aug 14, 2012

Dilema broadband dan Giveaway Cik Tom


Salam Ramadhan sekalian umat Islam,

Broadband dan Cik Tom. Apa kaitan antara kedua-duanya? Adakah Cik Tom itu jenama broadband terbaru??

Sebenarnya broadband itu broadband lah..Yang cucuk kat laptop pastu boleh online. Dan Cik Tom pula seorang blogger. well kalau sesiapa join contest seo Eyriqazzvs Denaihati pasti kenal cik tom sebab dia salah seorang penaja contest tersebut..

Jadi kaitan antara kedua-duanya ialah misi ambo untuk sertai giveaway kedua Cik Tom tergendala gara-gara signal broadband yang sering terputus..Ini sudah masuk kali ke-3 ambo refresh dan refresh..aiseh!! nasib baik puasa sekurang-kurangnya terbantut niat untuk #$!2#)^?.

Berbalik kepada giveaway Cik Tom yang akan tamat pada 31 Ogos 2012 tadi untuk menyertainya ambo telah di'interview' oleh Cik Tom
(kononnya lah) bagi memastikan kesungguhan ambo untuk sertai segmen ini..haha Cik Tom interview ambo..ko hado??
cik tom punye banner 

Ikuti sesi 'interview' ambo bersama Cik Tom..haha

Lokasi::Atas line broadband
Masa::menjelang Syawal

CikTom : hai mr Badstoryteller. how are you?
Mr Bad  : hai.!well..i'm fine and good-good aje..Oh my english!!
CikTom : so before i'm allow you to join my giveaway i've some questions to ask you. Are you ready?
Mr.Bad  : ahhaha..yes..yes!!cakap melayu..can,can-can??eheh!
CikTom : Oh ya boleh-boleh..(lorh nama Mr Bad..ingatkan omputih).
                Dari manakah permulaan Mr Bad kenal blog Cik Tom? blogwalking ker,,atau google
                search?? atau macam mana?
Mr Bad  : First time ambo kenal blog Cik Tom semasa ambo join segmen Giveaway budak nakal tidak
               lama dulu dengan tajuk entri Cebisan Kisah Si Budak Nakal.Jadi semasa blogwalking di sana
               ambo jumpa blog Cik Tom ..Pastu ambo terus
               jadi pengikut(follower) blog Cik Tom.
CikTom : ehhehehe, terimas!(hmm bleh percaya ker?).
               Ok, boleh Mr Bad kongsikan artikel manakah yang ada dalam blog Badstoryteller ini yang Mr
               Bad rasa antara yang terbaik. Dan mengapa artikel itu Mr Bad katakan ia terbaik.?
Mr Bad  : Cik Tom,,Cik Tom,,Cik Tom,,Tom-Tom Bak...eh!hihi.
              Meskipun ambo ini Mr Bad tapi semua artikel ambo rasa terbaik..
CikTom : (cehh..poyo,nasib baik puasa klaw tak kat sini jugak aku muntah.).
Mr Bad  : hehe. Tak de lah. Cik Tom bergurau saja. Sebenarnya pada hemat ambo
              (dengan nada serius) artikel ataupun entri ambo yang terbaik pada penilaian ambo
              adalah..sekejap nak cek!....
              artikel yang terbaik adalah Sejarah Ustaz Azhar Idrus Belajar Agama. Ambo pilih yang itu
              sebagai terbaik kerana ia adalah entri paling banyak pageview untuk blog ambo..hehe(segan).
              Artikel Sejarah Ustaz Azhar Idrus Belajar Agama itu mengisahkan bagaimana permulaan
              beliau mempelajari ilmu agama Islam dari pelbagai guru atas kehendak dan keinginannya
              sendiri.
              Ustaz Azhar juga meninggalkan segala pekerjaannya bagi memberi fokus untuk mendalami
              ilmu agama Islam ini.Apakah yang mendorong beliau untuk mendalami ilmu agama kenalah
              baca >> Sejarah Ustaz Azhar Idrus Belajar Agama <<.

Cik Tom : hmmm..not bad ye Mr Bad. Jadi itu saja lah soalan dari Cik Tom.
Mr Bad   : Itu je ker?? hadiah tak nak cerita ke? dapat apa kalau menang?
Cik Tom : Lorh nak hadiah rupanya..ingat saja nak menyembang dengan Cik Tom.
                Ok.Wang tunai RM 210 secara keseluruhan akan menjadi rebutan tajaan cik tom,
                JebengOtai, Onlajer,Nazri, HatiPutera, Akhiyy, Hafizul, Puanbee dan KeretaHitam.
             
               Untuk pemenang pertama iaitu bagi cabutan pertama dapat RM 30. Ada 20 cabutan  
               kesemuanya termasuk juga untuk entri
               terbaik.Untuk maklumat lanjut tentang hadiah yang ditawarkan lawati link ini. Senarai Gambar 
               Hadiah Giveaway Cik Tom dan giveaway ke-2 dari Blog Cik Tom
Mr Bad   :Hah yang tu nak dengar tu!!
Cik Tom :Baiklah Mr Bad Cik Tom chow dulu..Gud luck. Jangan ingat Cik Tom dah 'interbiu' ni Mr
               Bad boleh menang free-free..tak dapat la der..bersaing secara sihat.
Mr Bad : hehehe..yer Cik Tom!Link blog ambo tersenarai dalam blog Cik Tom dah cukup ok!)=


Demikianlah sedikit al-kisah hikayat broadband dan Cik Tom.Assalamualaikum!
“Artikel ini penyertaan bagi giveaway Cik Tom ditaja oleh JebengOtai, Papa Mifz, Amna, Kak MahhDania Eryati, Onlajer,NazriHatiputera, EielaRina Avail, Akhiyy, HafizulPuanbee dan KeretaHitam.”

notaburuk:: Kesabaran yang tinggi diperuntukkan bagi menyiapkan entri ini..haisyy!!Oh signal

  Photobucket

1 comment:

  1. kreatif!...thanks join...penyertaan diterima n lulus =)

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang ditinggalkan pembaca. Semua komen adalah dibawah tanggungjawab anda. Gunalah bahasa yang sopan dan berhemah dalam meninggalkan komen anda. Iklan produk dan perkhidmatan yang tidak dibenarkan adalah dilarang sama sekali. © AKHIL