Jan 1, 2013

Segmen Tadi dan Semalam

Salam,,


Selamat tahun baru 2013 pembuka bicara. Sekali lagi ambo di undang oleh blogger Paly.my untuk memeriahkan segmen terbaru beliau.."Segmen:Tadi dan Sekarang". 

Sementara dalam proses mengembalikan momentum untuk kembali ke meja study, ambo kongsikan apa yang telah ambo lakukan menjelang tahun baru dan ditahun baru.. Senang cerita dalam tempoh masa 30 Disember 2012 - 2 Januari 2013. 

Untuk pengetahuan khalayak, ehh macam ramai yang baca entri aku ni..Untuk pengetahuan pengunjung blog ambo ni, aktiviti ambo sama saja untuk semalam menjelang tahun baru, hari ini dan insyaAllah esok. Apa lagi kalau bukan study untuk final exam yang makin hampir sesangat.

memandangkan ambo tiada kamera, maka ambo pinjam gambar pak cik google

Agak-agak dah bosan belek-belek nota, klik-klik mouse dan cuci mata dalam talian jap. Pendek kata, 30 minit belek nota, 60 minit cuci mata. Masih tak konsisten.



Malam tahun baru, sambut tahun baru dengan Ustaz Azhar Idrus. Tapi dari dalam bilik saja hahah layan streaming. Agak mustahil untuk terus study di saat bunyi bunga api berdentum sana-sini. Orang lain mungkin boleh, tapi tidak ambo. 



Itulah yang berlaku tadi dan semalam. Nak final exam katakan. Study laa memanjang. Kalau berhenti pun sebab makan, tidur, makan, tidur. Itu pun kalau boleh nak tidur beralaskan buku. Manalah tau segala info-info itu meresap masuk ketika syok tidur.



Sumpah bosan rutin harian ambo beberapa hari ini. Tapi demi masa depan punya pasal serta demi untuk tidak menghampakan ibu bapa, inilah yang terbaik untuk dilalui. Tapi yang paling penting letak niat belajar kerana Allah!



#notaBuruk::Ke mana hala tuju dunia bawah tempurung tahun 2013 nanti??

Photobucket

22 comments:

  1. Dunia bawah tempurung demo ni kekalkan ja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah..moga dberi kesempatan..
      tq broo!!

      Delete
  2. selamat tahun baru bro..maaf kalau aku jarang blogwalking sini sebab aku begitu sibuk ..
    apa pun, good luck bro dan aku akan sokong
    blog ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha no hal lah.
      utamakn yg lebih utama.itu yg pnting..
      tq broo!!

      Delete
  3. salam ziarah, akhil, nak tanya tu tandatangan hari tu aku dah buat, tapi tak tahu di mana kod nak letak boleh tak buat tutorial paling ringkas macamana nak letak tu signature tu, cantik blog saya tengok kalau ada tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh Haha in shaa Allah nnti ambo cuba bntu..
      kena study balik mcm mane ambo buat dulu hehe!!

      Delete
  4. Good luck for segmen...
    Apa nak buat itulah rutin as student......study

    ReplyDelete
  5. selamat thn baru, slmt study.. selamat join segmen ye :D

    ReplyDelete
  6. checked :)

    good luck untk exam bro ^_^

    ReplyDelete
  7. tahniah :p http://www.paly.my/2013/01/blogger-pilihan-segmen-tadi-dan-sekarang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq bro pilih blog ambo..
      pehh terharu..

      Delete
  8. agry...:)

    gud luck final..salam kenal dari kina..:)

    ReplyDelete
  9. mana2 yang study lagi, semuanya exam.. selamat tahun baru.. :)

    dari segmen yang sama.. :)

    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2013/01/segmen-tadi-dan-sekarang.html

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang ditinggalkan pembaca. Semua komen adalah dibawah tanggungjawab anda. Gunalah bahasa yang sopan dan berhemah dalam meninggalkan komen anda. Iklan produk dan perkhidmatan yang tidak dibenarkan adalah dilarang sama sekali. © AKHIL