Jan 15, 2013

Alasan Cristiano Ronaldo Sanggup Jual Kasut Emasnya Untuk Palestine

Salam,,


Mari baca kisah Cristiano Ronaldo. Semalam saya ada membuka satu blog Luar Negara ,niat asal saya adalah ingin mencari transfer news, tapi saya tiba-tiba tertarik untuk membaca satu forum yang bertajuk
 “ mengapa saya sanggup menjual kasut emas saya semata2 ingin membantu mereka ( Palestine ) “
Seorang wartawan dari Portugal yang namanya enggan di kenali telah berjumpa Cristiano Ronaldo atau CR7 di kediamannya di Madrid
“ Kenapa kamu sangup menjual kasut emas kamu dan memberikan hasil jualan itu kepada mereka ( Palestine ) ? “ Tanya wartawan itu.
“ Saya sudah agak soalan ini akan diajukan kepada saya, dan saya juga sudah agak pasti dunia akan mengangap saya bodoh, saya pernah rasa sedih diatas kehilangan ayah saya. Saya pernah menangis diatas kehilangan orang yang saya teramat cintai.” ...


..“ satu hari ketika saya pulang dari kem latihan Real Madrid, saya membuka TV saya di ruang bilik saya. Saya lihat kanak-kanak menangis dengan berlumuran darah disamping ibu bapa, adik beradik dan sanak saudaranya, mereka menangis dan merayu bantuan kepada dunia. Jadi adakah salah saya membantu mereka ?

“ Saya pernah hidup susah, saya pernah merasai keperitan kehidupan dunia, saya bukan lah dilahirkan sebagai seorang yang ditakirkan untuk terus kaya. Kini saya merasai semua kesenangan dunia, adakah salah saya memberi sedikit kesenangan saya ini kepada mereka ? “ .. 

“ ya mungkin dunia memandang kenapa saya memberi sumbangan kepada mereka yang tidak seagama dan tidak sekepercayaan dengan saya ?

Adakah salah saya membantu mereka yang berlainan agama dan berlainan kepercayaan dengan saya? Bagi saya TIDAK !!! kerana bagi saya membantu mereka manusia bukan berdasarkan agama dan kepercayaan tetapi membantu mereka berdasarkan kemanusiaan “.

“ Saya sedar anugerah ini (kasut emas) adalah pemberian dunia kepada saya diatas penghargaan saya beraksi cemerlang diatas padang ketika wakili kelab dan Negara, tapi bagi saya iaitu hari ini, anugerah ini adalah sebahagian sumbangan saya kepada mereka sebagai bantuan kemanusian.

sumber:Fb

#notaBuruk::Kulit Tak Selalu Mengambarkan Intipati Buku Itu.

Photobucket

3 comments:

Penulis tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang ditinggalkan pembaca. Semua komen adalah dibawah tanggungjawab anda. Gunalah bahasa yang sopan dan berhemah dalam meninggalkan komen anda. Iklan produk dan perkhidmatan yang tidak dibenarkan adalah dilarang sama sekali. © AKHIL