Feb 2, 2013

Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) 2013 Kembali

Salam,,

Baucer Buku 1Malaysia (BB1M) 2013 kembali. Tak kisahlah anda sokong pihak yang mana. Yang penting baucer buku 1Malaysia sesuatu yang perlu dimanfaatkan dan jangan sesekali dilepaskan. Ahahaa!


”bannerKempen RM 1 untuk WWF bersama DiGi

Info berkaitan Baucar Buku 1 Malaysia (BB1M):

1. Baucar buku hanya kepada pelajar berstatus 'Aktif' sahaja.
2. Waris atau wakil tidak dibenarkan mengambil baucar buku.
3. Pelajar luar negara tidak layak menerima baucar buku (maklumat lanjut kelayakan layari http://bit.ly/148qgtb )

- Carta Alir Kutipan BB1M -

1. Pelajar menunjukkan kad pengenalan dan kad pelajar kepada staf bertugas di kaunter disediakan.
2. Staf merekod maklumat pelajar pada sistem kewangan pelajar.
3. Staf memberi satu sampul kepada pelajar, setiap sampul mengandungi kad ucapan dan 5 keping baucar yang setiap satu bernilai RM50.
4. Pelajar mengisi nama dan no. kad pengenalan pada setiap baucar buku.
5. Pelajar majukan baucar buku berkenaan kepada pegawai pengesah untuk cop pada baucar berkenaan.

Peringatan:
1. Baucar buku boleh digunakan di mana-mana kedai buku yang sedia menerima baucar berkenaan.
2. Sila tuliskan maklumat nama dan no kad pengenalan sama seperti dalam kad pengenalan anda.
3. Sebelum meninggalkan kaunter sila pastikan baucar anda telah lengkap diisi dan dicop.
4. Baucar buku yang diterima tidak boleh dipindah milik, ditukarkan dalam bentuk wang tunai atau dijualkan kepada pihak ketiga.
5. Mana-mana pihak yang didapati bersubahat dalam penyalahgunaan baucar ini boleh dikenakan tindakan untdang-undang mengikut Seksyen 403 kanun keseksaan atas kesalahan menyalahgunakan harta dengan curang.
6. Jangan lipat baucar buku anda.Sedikit info untuk pelajar-pelajar UiTM, ambo kongsikan info mengenai pengagihan baucer buku 1Malaysia (BB1M) ini:

Dimaklumkan pihak UiTM telah menerima baucer buku dari pihak Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia. Para pelajar boleh mengambil baucer buku mulai pada khamis ini 31hb Jan 2013 di mana-mana kampus yg telah menerima baucer buku. Di UiTM Shah Alam, pelajar boleh mengambil baucer buku di Pejabat Kewangan di fakulti masing-masing (Zon 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 23, 24) / Seksyen 17 / Puncak Alam / Puncak Perdana / Sungai Buluh / Selayang & di Bahagian Pengurusan Kewangan Pelajar (Bangunan Budisiswa / HEP).

Seperti yang telah diumumkan oleh Y.A.B. Perdana Menteri Malaysia merangkap Menteri Kewangan semasa Pembentangan Belanjawan 2013 pada 28 September 2012 di Parlimen, Kerajaan mencadangkan peruntukan sebanyak RM325 juta diberi bagi melaksanakan inisiatif pemberian baucar buku berjumlah RM250 setiap pelajar. Inisiatif ini dijangka memberi manfaat kepada 1.3 juta orang pelajar di seluruh negara dalam membantu meringankan beban perbelanjaan pembelian buku pengajian di samping memupuk minat membaca di kalangan rakyat Malaysia...Syukur Ya Allah!


#notaBuruk::Ambo belum ada ilham, ke mana BB1M akan digunakan nanti.

Photobucket

No comments:

Post a Comment

Penulis tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang ditinggalkan pembaca. Semua komen adalah dibawah tanggungjawab anda. Gunalah bahasa yang sopan dan berhemah dalam meninggalkan komen anda. Iklan produk dan perkhidmatan yang tidak dibenarkan adalah dilarang sama sekali. © AKHIL