Sep 30, 2014

Note Kertas RM 10 dan RM20 Timbulkan Kekeliruan




Jika diteliti memang ada nampak kelainan warna kedua-dua duit kertas RM10 dan RM20 ni. Satu merah jambu dan satu lagi oren cerah. Tetapi awas! Kekadang ada juga yang tak perasan dan tertukar antara kedua-dua note tersebut.

Lebih-lebih lagi bila kita membuat pembayaran di kaunter pembayaran, dan cashier yang buat kerja sambil mengelamun ke atau sibuk tak menang tangan di kaunter pernah tertukar antara note RM10 dan RM20.

Bukan sekali, bukan dua kali, malah sudah berkali-kali perkara ini terjadi. Andai kata,kita sebagai pengguna pun tak sedar atau tetiba tak pasti note yang kita keluarkan tu RM10 ke RM 20, boleh jadi kes gaduh kat kaunter. Tak pun jawab dia kira sedekah je la duit baki yang tak cukup tu. 

#KataAmbo | where the money drop?

Photobucket

1 comment:

  1. Selalu sangat berlaku. Time kelam kabut ramai customer, ramai cashier yang tak sengaja ingat kita bagi RM10.

    ReplyDelete

Penulis tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang ditinggalkan pembaca. Semua komen adalah dibawah tanggungjawab anda. Gunalah bahasa yang sopan dan berhemah dalam meninggalkan komen anda. Iklan produk dan perkhidmatan yang tidak dibenarkan adalah dilarang sama sekali. © AKHIL