Dec 30, 2011

Stori Tragis: Anak Dilayan Macam Haiwan

Sentap jiwa konkrit aku tatkala terpandang dan terbaca muka hadapan akhbar Kosmo semasa singgah di kedai runcit. Aku percaya sesiapa yang masih ada keperimanusiaan pasti tak boleh terima berita ini. Dua orang kanak-kanak dilayan macam anjing..Adusyy hai tidak tergamak aku hendak melihat gambarnya. Inilah masalahnya bila dapat anak, diperlakukan sebegini rupa.Sudahlah dirantai, dirantai pula didalam tandas. Harap-harap pihak yang bertanggungjawab dapat lakukan sesuatu agar kanak-kanak ini tidak diperlakukan sebegini lagi. Dah sah-sah dari segi psikologi memberi kesan yang cukup mendalam.

sumber: berita harian online

Tidak kurang juga ada yang bila dapat anak dibuang.Ini lagi tragis dan tak lain tak bukan kerja mereka-mereka yang terlanjur. Nak buktikan cinta sejatilah kononnya.


 

Lidah Tersimpul: Anak-anak tu kain putih. Coraklah dengan warna-warna yang harmoni..pink ker..tak pun hijau pucuk pisang menarik gak huhahuhaha..

Photobucket






   












Dec 28, 2011

LIVE STREAMING PIALA PERMAI::PERSEBAYA FC VS KELANTAN 2011

Setelah terikat 1-1 dalam perlawanan pertama di Stadium Sultan Muhammad ke-IV pada 23 disember lalu Kelantan sekali lagi akan membuat perhitungan dengan Persebaya FC. Kali ini Persebaya FC akan menerima kunjungan skuad Kelantan di stadium gelora 10 november.
 Saksikan perlawanan timbal balik menerusi Astro Arena dan Astro Bintang. Juga boleh tonton secara live streaming menerusi MNC TV indonesia.

                                                     PERSEBAYA FC VS KELANTAN 
                                                               28 DISEMBER 2011
                                                        8pm GMT+7 (Waktu Indonesia)









Selamat menonton!!
sumber: footballtransfer & juga Kelantan fa .






Photobucket

Dec 27, 2011

Teknik UntukTingkatkan PageRank

PageRank google?? spesis apakah itu??aku tertanya-tanya. Apa pentingnya benda tu kepada sesuatu blog atau website? Aku sendiri ada check PR untuk blog aku dan ternyata 0/10 hahahahaha..Jadi disini aku ke temu satu tips dari blog Cerita Kedai Kopi ini.

klik sini untuk ketahui PageRank blog/website anda



MAKLUMAT LANJUT
Menjelang 2012, blog korang pasti akan meletop dan dibanjiri kedatangan pelawat tidak disangka-sangka dan terus akan menaikkan pagerank google korang dengan begitu mudah dan pantas tanpa disedari. Hanya DOWNLOAD SCRIPT DISINI untuk mendapatkan pagerank yang TINGGI.
Berikut ialah tips/cara Cepat Update PageRank Google iaitu dengan cara penyebaran link menggunakan sistem berangkai (bukan surat berangkai tau.. hehe). Untuk tips kali ini korang tak perlu buat benda susah-susah. Teknik ini cukup mudah dan berkesan. Teknik yang digunakan adalah dengan menyebarkan BACKLINK korang ke blog-blog lain yang menggunakan cara ini.
MAKLUMAT TAMBAHAN
Jika korang dapat mengajak blogger lain untuk menyertai program ini, maka jumlah backlink yang akan di dapat adalah seperti :



Ketika PageRank korang nombor 1, jumlah backlink = 1

PageRank 2, jumlah backlink = 5

PageRank 3, jumlah backlink = 25

PageRank 4, jumlah backlink = 125

PageRank 5, jumlah backlink = 625

PageRank 6, jumlah backlink = 3,125

PageRank 7, jumlah backlink = 15,625

PageRank 8, jumlah backlink = 78,125

PageRank 9, jumlah backlink = 390,625

PageRank 10, jumlah backlink = 1,953,125



Dan semuanya menggunakan kata kunci yang kamu inginkan. Dari sisi SEO korang sudah mendapatkan 1,953,125 backlink dan efek sampingan jika pengunjung laman web lain menekan link korang, ia juga membuat blog korang mendapatkan traffik tambahan.
CARA MELAKUKANNYA
1) Buka File SCRIPT yang sudah siap dimuat turun

2) Buka file SCRIPT, jangan risau tiada Virus didalamnya. Conform!

3) Cari perkataan "MASUKKAN LINK BLOG" dan ubah kepada link blog korang

4) Cari perkataan "TAJUK BLOG" dan ubah kepada tajuk blog korang

5) kemudian buat satu entri baru dalam blog korang.

6) Letak tajuk yang menarik supaya blogger lain akan tertarik untuk sertai.

7) Semasa korang buat entri baru tu, korang klik HTML sebelah butang COMPOSE

8) Paste code pada file SCRIPT pada ruangan HTML

9) Tekan butang COMPOSE kembali dan korang akan nampak entri seperti entri ini

10) Post Entri tersebut dan PROMOTE kepada blogger-blogger lain seramai yang mungkin

11) Korang akan dapat lihat PageRank Google anda akan bertambah dan Trafik anda juga akan bertambah.
BERIKUT ADALAH LINK YANG KORANG PERLU BUAT
DOWNLOAD SCRIPT
APA KORANG PERLU BUAT?

DOWNLOAD DISINI SCRIPT UNTUK MEMUDAHKAN KERJA.

SCRIPT TERSEBUT COPY AND PASTE DI COMPOSE BLOG KORANG.



BAGAIMANA NAK DOWNLOAD CLICK SINI



~SELAMAT MENCUBA~


~WASSALAM~



Photobucket

Satu Tragedi DiMalaysia: Adik Cuma Ingin Tanya Bu. Part1

Kurang dari seminggu lagi tirai 2011 akan melabuhkan tirainya. Cepat masa berlari. Kali ini aku ingin kongsikan satu kiriman dari seorang kenalan nun jauh di Kota London. Artikel ini sebenarnya telah lama sampai ke inbox email aku dan lama terperap tidak sempat untuk paparkan ke dunia bawah tempurung aku ini. Tajuknya mungkin tertera cinta Februari tapi bulan-bulan lain pun tak terkecuali.


….Adik cuma nak tanya ibu, kenapa begini jadinya? cinta Feb




Bu, adik Cuma ingin bertanya…
Rasanya ibu tak akan mampu menjawabnya...
Ibu ingat 14 feb tak
Malam tu ibu ada janji temu
Ibu jumpa jejaka tu
Ibu kata dia cintakan ibu

Benarkah bu?





Dia puji dan puja ibu
Dia rayu dan belai ibu
Katanya cintanya hanya untuk ibu

Benarkah bu?



Ibu terkhayal dengan bujukannya
Ibu terbuai dalam bicaranya
Ibu terlena oleh bisikannya
Benarkah bu?






Ibu tak kisah dia peluk ibu
Ibu izin dia sentuh jasad ibu
Ibu puas dapat buktikan setia ibu
Macam dia kata.. mahu bukti cinta dari ibu
Tapi benarkah bu?






Masa berlalu,
Hari ini lepas 9 bulan...
Pohon yang ibu dan lelaki tu tanam telah membuahkan hasil
Hari ini buah cinta kalian telah terzahir
Hari ini bukti kasih jejaka itu pada ibu telah lahir...
tapi benarkah bu?






Kenapa dia tidak sama menyambut kami?
Kemana dia telah pergi tidak azankan kami?
Mengapa ibu pun benci kami?
Sedangkan inilah semaian tanda cinta kalian?

Mengapa ibu?




Tak terasakah sakit dan perit
tak berbakikah kasih dan sayang dan
Tidak lagi kah ibu berTuhan?

Benarkah ibu?
Benarkah begitu?

Jawablah bu……!!!!




adik cuma nak tanya je bu.....!!!!!!



















P/S:Selidik punya selidik rupanya artikel ini dia ambil dari blog ciKeju ni. Credit untuk blogger ciKeju. Jadi sedikit pengubahsuaian dilakukan agar tidak nampak ke'plagiarism'an tu..

Photobucket