May 7, 2011

Habis Sudaa...!!!

DAH HABIS!!!!!!

Alhamdulillah.Tamatnya masa menjawab kertas peperiksaan communication engineering pada tengah hari (..bagi tepat lagi pada jam 12:01 pm) tadi maka secara rasminya habislah sudah segala perjuangan bersadurkan kecelaruan, kekusutan, kekalutan untuk semester ini. Cuba untuk merenung dan berfikir tentang apa yang tersurat dan tersirat disebalik segala pengalaman dan perjalanan hidup aku sepanjang semester ini. Ternyata banyak perkara yang boleh diambil ikhtibar dan pengajaran..(..hah tetiba masuk channel serius plak).

Cuti semester selama 4 bulan (disebabkan anjakan semester seluruh IPTA) sah-sah berkarat otak dan sendi aku kalau dibiarkan hibernate begitu saja. Tapi cuti aku kali ini cuma seminggu saja sebelum kembali ke Shah Alam untuk intersesi selama 1 bulan dan baki 3 bulan lagi belum ada apa-apa planning.
Hari ini juga merupakan hari terakhir aku bergelar budak hostel.huhhu sayonara kolej jati.Segala susah payah sepanjang aku menetap di kolej ini akan jadi sweet,sour,bitter & salty memory.Masih ingat lagi bila balik kolej lewat kelentong pak guard dengan alasan-alasan yang 'bernas' semata-mata untuk lepas masuk kolej.begitu juga bila hendak keluar bila time dah lebih 12 pm..soory cik guard saya terpaksa hukhuksskhuk(..ini bukan batuk tapi ketawa yang tak ikhlas)!!

Semester hadapan aku jadi budak Non-resident (NR) pula..mungkin nampak macam bebas tapi lain padang lain belalang..so lain tempat dan situasi lain ragam dan cubaan. cubaan yang paling jelas nampak sekarang ialah bagaimana hendak planning budget..bayar bil elektrik,bil air,streamyx, sewa rumah, belanja hari-hari dan macam lagi benda yang berpotensi untuk mencelarukan kepala aku untuk semester hadapan...
Hari dah senja sekejap lagi dah nak chaoww balik kampung so aku tutupi warkah merapu meraban aku kali ini dengan....~ balik kampung hohohoo balik kampung hati giranggg.terbayang wajah2 yang kusayang satu-satu bermain dimata...blablaablaaaaa.~~#KataAmbo |  nak jadi durian..dari luar berduri..isinya digemari.
Photobucket

No comments:

Post a Comment

Penulis tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang ditinggalkan pembaca. Semua komen adalah dibawah tanggungjawab anda. Gunalah bahasa yang sopan dan berhemah dalam meninggalkan komen anda. Iklan produk dan perkhidmatan yang tidak dibenarkan adalah dilarang sama sekali. © AKHIL