Dec 11, 2013

Undian Peringkat Kumpulan Piala AFC 2014

Salam,,

Cabaran 2 wakil Malaysia dalam saingan Piala AFC 2014 sudah pun ditentukan kumpulannya. Kelantan yang layak selaku juara Piala FA akan berentap dalam kumpulan G manakala Selangor yang layak atas kapasiti selaku Naib Juara Liga Super dibelakang Lions XII diletakkan dalam kumpulan F ( Lions XII tidak layak beraksi di Piala AFC memandangkan hanya sekadar pasukan jemputan dalam liga Malaysia).

Undian telah berlangsung di AFC House di Kuala Lumpur semalam. Saingan peringkat kumpulan bakal bermula 25/26 Februari 2014 nanti. Jika musim lalu, Kelantan hanya sekadar mara sehingga ke peringkat kedua kalah mati, harapnya musim ini akan ada peningkatan. Lebih-lebih lagi dengan kembalinya Muhammad Ghaddar serta kemasukan beberapa muka baru dalam kem bola sepak Kelantan.

Selangor pun ambo harapkan dapat mara lebih jauh. Demi maruah bola sepak Malaysia sokonglah kedua-dua pasukan ini.

Undian penuh Piala AFC 2014 sebagaimana dibawah:#KataAmbo::Hangat lagi undian World Cup 2014 di Brazil.
Photobucket

No comments:

Post a Comment

Penulis tidak bertanggungjawab ke atas sebarang komen yang ditinggalkan pembaca. Semua komen adalah dibawah tanggungjawab anda. Gunalah bahasa yang sopan dan berhemah dalam meninggalkan komen anda. Iklan produk dan perkhidmatan yang tidak dibenarkan adalah dilarang sama sekali. © AKHIL