Mar 30, 2012

Proton Preve::Model Proton Baru 2012

Salam Sejahtera.
Bagi anda yang sedang merancang untuk memiliki kereta sendiri pada tahun 2012 ini, anda mungkin boleh mempertimbangkan model Proton yang terbaru ini ke dalam senarai buruan anda.




gambar ruang dalam kereta.

 Walaupun pelancaran secara rasmi di jangka diadakan bulan hadapan, namun nama model baru itu telah diketahui umum berserta dengan gambaran yang jelas mengenai rupa bentuk Proton Preve tersebut.

Berikut adalah sedikit informasi tentang Proton Preve:
  1. At 4543mm long, 1786mm wide, 1524mm tall and with a wheelbase of 2650mm, the Prevé has similar external dimensions to the Mazda3 sedan, and a 508-litre boot will give it one of the largest cargo capacities in its class.
  2. The top-spec Prevé GXR will be powered by a 1.6-litre turbocharged petrol engine that produces 103kW of power (at 5000rpm) and 205Nm of torque (2000-4000rpm) – a considerable increase from the outgoing 82kW/148Nm motor in the Persona. Fuel consumption is rated at 6.5 litres per 100km according to the Malaysian specification sheet, while the sprint from 0-100km/h takes 9.6 seconds.
  3. The entry-level Prevé GX will get an 80kW/150Nm naturally aspirated version of the powerplant, which uses 5.8-6.1L/100km and takes 12.0-12.5 seconds to hit triple figures.
  4. The GXR will come standard with a ‘seven-speed’ Protronic paddle-shift CVT transmission, while the GX will get the option of a five-speed manual or a ‘six-speed’ CVT.
lagi...



notaburuk::Hanya mampu jadi penumpang bukan pemandu!!


Photobucket

Inikah Undang-Undang Yang Kita "Sanjungi"?

Salam sejahtera.
Hari ini balik dari kelas aku tergerak hati nak beli akhbar Kosmo. Niat nak tengok kalau-kalau ada promosi kasut futsal...Nak amalkan gaya hidup aktif kononnya!!
Tapi bila tengok cover depan terus lupa nak cari iklan promosi kasut futsal itu.
Al-kisahnya Penari tiang Melayu didenda RM 25..RM25 je??? Ya RM25 saja. Agak-agak mereka ini serik ker??






Bayaran yang mereka dapat sebagai penari tiang aku rasa jauh lebih banyak kalau nak dibandingkan dengan denda tersebut. Muka yang masuk Kosmo itu pun tak nampak macam sudah serik tapi muka bangga dan bajet glamor.


sumber gambar::muhaza.blogspot

Itulah undang-undang lapuk manusia yang kita sanjung-sanjungkan. Tengoklah perbandingan dalam gambar diatas dan anda boleh simpulkan sendiri.

notaburuk::Tak mustahil tarian tiang jadi satu profession kerjaya di masa depan..Tapi minta jauh la deh!!

Photobucket

Global March To Jerusalem

Salam hari Jumaat sekalian insan.
Umum mengetahui isu Palestine masih belum berpenghujung. Dan perjuangan menuntut pembebasan Palestine dan Masjid Al-Aqsa terutamanya tidak akan terhenti selagi masjid Aqsa yang merupakan antara 3 masjid utama dalam Islam masih di bawah cengkaman zionis yahudi laknatullah.
Terbaru akan diadakan kemuncak kempen Global March To Jerusalem pada 30 Mac 2012. Kempen ini merupakan kempen pembebasan Baitulmaqdis peringkat antarabangsa.
Di Malaysia kemuncak kempen GMJ ini akan diadakan di Stadium Melawati Shah Alam. Berpandukan poster, Tun Dr. Mahathir pun ada...Osem!!
Mungkin ramai yang tertanya-tanya apa itu GMJ? Pasti ada yang pertama kali dengarkan? ya samalah kita!!
Bagi anda yang ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai kempen Global March To Jerusalem (GMJ) bolehlah kunjungi laman sesawang ini.KLIK SINI!!
Selain itu boleh juga like page facebook mereka di sini >> Facebook-MyGMJ
Jangan lupa sebarkan kempen GMJ pada 30 mac 2012 kepada teman-teman kamu.



notaburuk::rabu yang lalu ada flasmob sempena GMJ ini di kampus UiTM Shah Alam. Dan aku terlepas nak join saksikannya.


Photobucket

Mar 29, 2012

Jadual Saingan Separuh Akhir Piala FA 2012

Salam sejahtera alam maya,
Tak perlu cerita bagai nak ribut tapi hakikatnya saingan Piala FA 2012 sudah hampir ke kemuncak..Itu hakikat!!Dua dari Pantai Timur, satu Utara dan satu wakil kelab.
Peringkat separuh akhir saingan Piala FA 2012 untuk pusingan pertama akan bermula pada 25 April 2012 (Sabtu).
Siapa lawan siapa boleh rujuk Jadual Separuh Akhir Piala FA 2012 yang tertera di bawah.

sumber gambar::kakibola.net

Bagi The Red Warriors misi utama tidak lain tidak bukan untuk menebus kembali kekalahan kepada Terengganu dalam final tahun lalu. Kekalahan yang mengharu-birukan emosi ribuan penyokong Kelantan yang memenuhi Stadium Nasional Bukit Jalil..Tapi sebelum sampai kepada misi tersebut Sang Kenari dok blocking tengah jalan noh!!

notaburuk::minyak motor mengalir macam air terjun..tup2..tup2 dah kering!!
Photobucket


Mar 28, 2012

Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Kakitangan Kerajaan 2012

Salam.
Alhamdulillah pengganti pena maya aku sudah ketemui. Tak terlalu tinggi specifikasinya..it is just a study laptop..kononnya ^_^!!
Tak kisahlah tinggi atau rendah specifikasi janji brothers sponsor. thanks a lot!!
Sebut pasal sponsor ini, terbaru aku terbaca dan ingin kongsikan dengan semua tentang jadual pembayaran gaji bulanan kakitangan kerajaan untuk tahun 2012.
Jadi kalau ada si anak yang pa&ma nya kerja dengan kerajaan dan nak minta beli itu ini rujuklah jadual itu. Manalah tahu minta $10 dapat lebih kosong jadi $100 ke?
Selain itu pusat-pusat membeli belah pun boleh rujuk sini juga untuk tetapkan tarikh jualan murah@jualan runtuh dan segala mak datuk nenek jualan..



notaburuk::terasa kekok jari jemari menggelongsor atas papan kekunci ini..



Photobucket

Mar 13, 2012

Pencari Kerja Part Time Yang Tegar


Salam,
This is my first entry for this March. To be honest i have no idea on what should i post here. Huhh bakar line dengan lidah mat saleh..grammer berterabur? Lantak pi laa noh!!

Sejak laptop aku yang tak seberapa tapi cukup berjasa itu ber'sara' rasa macam hilang arah tuju. Mahu update dunia bawah tempurung tak ada chance. Nak selongkar tips-tips business online jauh sekali. Habis kelas balik bilik, mengadap dinding tengok luar tingkap. Fikir masa depan kononnya.
Pelan nak cari yang baru belum kesampaian lagi hajat..uncle PTPTN potong pembiayaan citt!! Terpaksa tunggu sebulan lagi. Ada rezeki kerja part time pun jalan!!

gambar hiasan.
Nak amek yg ni mmg tak dapat la der.


kalau ada yang sudi klik iklan agak2 bleh dapat yang ni ker??^_^

Cuti dah habis bro.Minggu kedua di semester yang baru!! Macam-macam rasa bermain dalam kotak fikiran aku dan kebanyakkan rasa itu semuanya bercas negatif..adoyaii
Macam mana gambar di bawah macam itulah kepala otak aku dan jiwa konkrit aku. Tapi still bajet cool macam tak ada masalah. Senyum je meleret sampai syurga telinga. Malas nak raih simpati manusia sebab manusia pun ada masalah masing-masing. Baik bergantung harap dengan Allah s.w.t sebab Dia Maha Mengetahui semua.


Having 16 credit hour this semester ( 4 course have 3 credit hour) so just imagine if i have 1 paper fail or most of it i just pass with C ( maybe stand for cool, crash or crazy) berasap telinga la jawabnya. Absolutely osem. Yes OOOOOOSEM!!



Anyway, kalut-malut, gundah-gulana memang tak ke mana. I have no choice. If i fail to plan means that i plan to die.
Mak bapak kat kampung sabar menanti segulung ijazah. Jadi buat sehabis baik. Ulalalalalalalalalalalaalalalaaaa!!!


notaburuk::sejak kaki gua pijak bumi lembah klang ni tak pernah gua rasa cool & peaceeeeeee!!

Photobucket